tabung ayam

Friday, 20 January 2012

Bio Oil n cocoa butter

Hari ni aku nak cerita pasal produk untuk hilangkan parut2 . Dua tahun lepas aku pakai produk Bio Oil untuk hilangkan parut. Sebabnya, kulit aku sangat senang la nak dapat kesan parut kalau gatal. Padahal garu2 siket je. Sebab bila tak garu rasa macam hilang nikmat dunia je. Tapi bila garu, memang bersiap sedia la kan ngan parut2. Umpama ditelan mati mak, diluah mati bapak. Okeh, takde kena mengena Selalunya gatal2 yang aku kena ni sebab nyamuk, sakit sebab kena gigit ngan semut atau sebab kena kat air2 bertakung yang kotor waktu pergi camping. Lagi satu, sebab pakai kasut sampai melecet then parut pown datang. 

Macam aku cakap tadi, aku memula guna Bio Oil, memula beli, aku beli yang botol besar punya, setahun aku pakai tak habis2. Sebabnya aku ni jenis tak berdisiplin langsung. Sekejap2 je pakai. Pastu lepas setahun, da tinggal 2/10 je dia punya isi, aku pown buang. Then dua tiga bulan pastu aku beli Bio Oil baru, tapi botol kecik punya. Yang kali ni, memang berdisiplin la aku pakai, sebulan jek da tinggal 2/10. Pastu aku campak entah mana2.
INI BIO-OIL. 

Pastu, seminggu lepas aku campak botol Bio Oil aku yang aku baru guna sebulan tu, aku try lak guna Palmer Cocoa Butter Oil. Yang ni pown aku pakai dengan agak konsisten, then macam biasa aku campak ntah mana ntah walaupun belum habis lagi. Aku just pakai sebulan je kot. Pastu, hari tu aku dok borak2 ngan housemate aku, aku tengok satu parut da takde.

INI COCOA BUTTER

Aku tak sure mana satu yang lebih berkesan, sebab aku rasa dua2 best je. Aku suka bau Bio Oil nih, aku suka gak bau Butter Cocoa nih. Lagi satu aku tak tau yang mana lagi okeh sebab aku guna dua2 ni dalam tempoh dua bulan yang sama. Aku rasa Bio Oil nih membantu sangat kalau letak hari2 dan berulang2 kali dalam sehari, dan aku rasa Butter Cocoa ni gak membantu bila pakai kerap. Harga pown lebih kurang sama jek. Cuma sekarang, da 2 bulan aku tak pakai Bio Oil ataupun Butter Cocoa ni, sebab kalau aku beli pown, sekejap je kot pakai, pastu ntah mana2, silap2 leh jumpa kat bawah katil adik aku, xpon bawah sofa je. 

No comments:

Post a Comment