tabung ayam

Sunday, 29 January 2012

Baucar buku Satu Mesia

Okeh, pasal Voucher Buku yg gov bagi kat student IPT, aku tengok ramai yang heboh nak dok jual voucher diorang ni. Macam U aku, tak salah aku, aku ambil Voucher ni 10/11  Januari. Okeh, time tu time pekse. Periksa Final, hujung sem 5. Okeh, pada pendapat aku, student2 ni heboh nak jual Voucher ni sebab time2 ni kebanyakan student degree semua di penghujung sem, so waktu tu duit memang da abis la kan, tu yang maybe diorang wat alternatif lain utk dapatkan duit. Jadi bila ada mana orang @  tempat nak beli Voucher diorang even dengan harga RM150-rm160, mesti la student2 ni nak jual kan. Orang tengah sempitkan, aku rasa la sebab aku pown memang tengah nazak je ngan duit time tu.

Pastu adik aku lak, dia pown student degree gak kat UTEM, dia pown tengah pikir nak gunkan Voucher tu untuk beli buku apa. Sebab dia kata kat aku, kalo nak tunggu sem depan, selalunya lecturer yang akan promote buku mana yang best utk diguna dan dibeli terus daripada publisher. So, kat sini perantaranya ialah lecturer itu sendiri n macam mustahil je kan boleh gunakan voucher buku

Macam aku gak, time tu aku dengar heboh gila ada tempat yang boleh tukarkan Voucher ni dengan duit. Okeh, first memang menarik dan tertarik, tapi bila pikir2 balik, biarlah aku guna voucher tu untuk beli buku. Aku tengok ramai member2 aku yang da beli novel2, tapi aku memang tak rasa berminat langsung nak beli novel. Till now, waktu cuti semester ni, aku hanya gunakan RM 100 dari voucher tu untuk beli buku. Padahal buku2 yang aku beli tu memang takde kaitan langsung dengan diri aku dan pelajaran aku. Sume aku beli buku latihan n rujukan adik aku yg da nak PMR tuh. Tak tau la kan kalau dia taknak baca dan buat latihan lepas ni, memang aku silat cekak dia nanti.


Sebenarnya memang aku sendiri tengah feel nak beli buku2 untuk diri aku sendiri, tapi punya la pusing satu seremban dari popular kat Terminal 1 ke Popular S2, pastu dok tengok kat MPH ngan Sinaran, semua yang aku cari, semua takde.
untuk semester depan

jugak utk sem depan


Dr. Burhanuddin Al Helmy, yang ni yang paling nak  baca!

eh, banyak lagi la buku yang aku memang nak beli, tapi memang SEMUANYA takde kat seremban nihh!! So, memang adik la yang beruntung sebab memang beli buku dia je la kan

gambar ni dicurik drp fb encik pakwe. ramai gila orang tengah que!





No comments:

Post a Comment